KUT'ÜL AMARE ZAFERİ ANMA TÖRENİ

Törende zaferin önemi ve Osmanlı topraklarının I.Dünya savaşı ile itilaf devletlerinin sömürgesi haline getirilmek istenmesi İngilizlerin Anadolu topraklarını işgal için uyguladıkları sinsi politikayı ve bölge halkını Osmanlı’ya karşı nasıl örgütledikleri hakkında bilgi verildi.

Halil Paşa'nın "Arslanlar! Bütün Osmanlılara şeref ve şan, İngilizlere kara meydan olan şu kızgın toprağın güneşli semasında şehitlerimizin ruhları sevinçle gülerek uçarken, ben de hepinizin pak alınlarından öperek cümlenizi tebrik ediyorum." dediği şanlı tarihimizin unutulmaz destanı Kutul Amare Zaferi olmuştur.

Öğrencilerimiz Kut’ül zaferini tiyatral olarak başarılı bir şekilde canlandırdı.Kur’anı Kerim tilaveti okundu,zaferle ilgili sergi düzenlendi.Protolden sonra okul öğrencilerine gösteri yapıldı.Okul müdürü Muhammed Genç törende görev alan öğretmen ve öğrencileri odasında tebrik ederek teşekürlerini sundu.Toprakları için canlarını feda eden ecdadımızı minnet ve şükranla yad ederiz.

Yayın: 09.05.2023 - Güncelleme: 09.05.2023 15:11 - Görüntülenme: 128