Eyl

10-11-12 Eylül tarihlerinde Okulumuza yeni başlayacak öğrencilerimiz ile Öğrenci Oryantasyon Programı düzenlendi.Okulumuza ve liseye yeni adım atan 9.sınıf öğrencilerimiz Oryantasyon Programı ile okul personeli ile tanışma,okul ve bölümlerini tanıma,yönetmelikler ve okul kuralları hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.Lise hayatına yeni başlayan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

May

Öğrencilerimize, İslam’ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuma ve anlama yeteneği kazandırarak hadisler ışığında güncel olayları doğru yorumlamalarına yardımcı olmak, ahlâkî değerleri kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasında hadislerin rolünü fark ettirmek; meslekî bilgi, beceri ve yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayarak özgüven kazandırmak amacıyla okulumuz konferans salonunda 40 Hadis Etkinlikleri düzenlendi.

Programı hazırlayan İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Sibel AKÇA ve  görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Kut´ül Amare Zaferi okulumuz öğrencilerinin düzenlediği programla kutlandı.Kutlama programına Okulumuz Mehter Takımı coşkulu marşlarıyla eşlik etti.

Kut´ül Amare Zaferi İngiliz kuvvetleri ve müttefikleri ile Osmanlı kuvvetleri arasında geçen I. Dünya Savaşı´nın temel muharebelerinden biri olarak tanımlanmaktadır. 1. Kut Muharebesi olarak da bilinir. Dicle Nehri kıyısında Kut´ül Amare şehri yakınlarında konuşlanmış İngiliz ve müttefiklerinin kuşatılmasıyla başlayan muharebe, kasabanın Osmanlı Ordusu tarafından ele geçirilmesi ve İngiliz birliklerinin tamamının esir alınması başarasıyla sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Öğrencilerimiz ile birlikte manevi ve tarihi özelliğiyle ön plana çıkan Hacı Bayram -ı Veli Camii ve civarını gezdik.İmam Hatip Platformunun desteğiyle düzenlenen gezimiz ile öğrencilerimiz tarihi geçmişimizi öğrenme kültürümüz hakkında bilgi edinme  fırsatı buldular.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Müftülüğü işbirliğiyle  düzenlenen   "2. Değerlerimizle Buluşalım İsimli Ödüllü Meal Bilgi  Yarışması" nda finalde ikinci olduk.26.04.2018 tarihinde yapılan final yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Hüda HACIOĞLU, Fatmanur ŞAHİN ve İkranur ULUĞ  ikinci oldular.Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder , çalışmalarında her türlü fedakarlığı gösteren İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Hatice GÖZEN´e teşekkür ederiz.

Nis

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Müftülüğü işbirliğiyle  düzenlenen   "2. Değerlerimizle Buluşalım İsimli Ödüllü Meal Bilgi  Yarışması" nda ön eleme de birinci olduk.18.04.2018 tarihinde yapılan ön eleme de okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Hüda HACIOĞLU, Fatmanur ŞAHİN ve İkranur ULUĞ  Birinci oldular.Öğrencilerimiz 26 Nisan 2018 tarihinde Çankaya Birincisini belirlemek üzere yapılacak olan final yarışmasına okulumuzu temsilen katılacaklar.Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder , çalışmalarında her türlü fedakarlığı gösteren İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Hatice GÖZEN´e teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Miraç Kandili Programı düzenlendi.

Peygamber Efendimiz (sav)’in insanlığı İslâm’a davet sürecinin en zor yıllarında bir gece Mescid-i Aksâ’ya, oradan da semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran bu yolculuk, Peygamber Efendimiz (sav) için zaman ve mekânın sahibi Yüce Mevlâ’nın sonsuz kudretini müşahede etme vesilesi olmuştur. Nitekim İsra suresinin ilk ayetinde bu kutlu yolculuğun ilk aşaması şöyle dile getirilmektedir:“Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”

Sevgili Peygamberimiz (sav) Miractan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz; ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri ve üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir.

Mirac bizlere, Cenab-ı Hak’kın kullarını sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkânı sunar.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Kas

Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmenleri tarafından öğrencilerimize yönelik Mevlid Kandili Programı düzenlendi.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı Rahmet Elçisi Hz.Peygamber (s.a.v.)in bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini,insaf ve adaletini,sabır ve metanetini,kerem ve cömertliğini ,insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme vesilesi kılması dileği ile........